Прихована мобілізація росіянам не допоможе, – Іван Тимочко

Фото: reuters

Збільшення армії РФ на 137 тисяч військових – це більше цифри на папері, аніж реальне підкріплення російських військ. У цьому переконаний голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України Іван Тимочко.

Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

За його словами, росіяни додаткові сили будуть набирати через систему строковиків, а це означає, що росіяни починають рахувати гроші і економити на своїх солдатах.  

«Раніше вони примусом змушували підписувати контракт на будь-яких умовах.  Питання: платили їм ті їхні гробові чи ні – це інше. Але виплати чинним військовим вони проводили і там були досить непогані суми», – говорить військовий.

На його думку, відбувається насправді не розширення штату армії, а прихована мобілізація, бо російська армія разом з держслужбовцями налічує понад 2 мільйони осіб. Однак, реальної регулярної армії за штатом у них – понад 1 мільйон військовослужбовців.

«Але під час широкомасштабної агресії в лютому вони мали лише 850 тисяч осіб. Тобто, навіщо збільшувати те, що по суті й так було не заповнене? Якщо ми говоримо про 1,2 млн і 850 тисяч –ми розуміємо, що 300 тисяч їм уже бракувало.  І ввести ще посади, але не заповнити їх людьми… Ну побачимо, яку мету вони переслідують», – розмірковує Іван Тимочко.

Він зазначає, що росіяни навіть 3-й армійський корпус не змогли укомплектувати як слід. Армійський корпус – це від 15 тисяч до 25-30 тисяч. За його словами, вони самі визнають, що його не змогли укомплектувати.

Хоча військовий висуває ще одну версію причини збільшення російської армії.

«В Росії визріває незадоволення, і вони знають, що люди не хочуть йти в армію, тому вони штучно нагнітають ситуацію, щоб залякати, мовляв: «будете виступати  – вами штат і заповнимо»Це, швидше, вплив на протестний електорат. Бо якщо вони вже хочуть залучати Москву і Пітер – це означає, що  вони починають зазіхати на святе святих російської олігархії, бо ми розуміємо, що якраз найбільш багатий прошарок росіян живе там», – розповідає Іван Тимочко.

Нагадаємо, 25 серпня Володимир Путін підписав указ, який передбачає збільшення штатної чисельності збройних сил Росії на 137 тисяч військових.

оренда квартири Львів

Новини