Прийде час і буде більше зброї для України, – депутатка Європарламенту


Литва не боїться погроз Росії і продовжуватиме підтримувати Україну. Про це в ефірі «Першого Західного» розповіла депутатка Європарламенту від Литви та ексміністерка оборони країни Раса Юкнявічене.

Вона не вірить у напад на їхню країну, бо якби Росія наважилась атакувати Литву, то це б вже була війна із НАТО, оскільки для членів Альянсу працює 5 стаття про колективну оборону.

«Тим більше, що росіяни вже відвели частину військового персоналу з Калінінграду на фронт з Україною. Так, вони можуть атакувати , у них є для цього стратегічна зброя, є «Іскандери» в Калінінградській області, і в Білорусі, і Псковській області. Все це ми знаємо. Але ми повинні такого агресора просто перемогти, іншого виходу немає. Якщо будеш боятись, то не переможеш», – говорить європейська депутатка.

За її словами, вона розуміє, що Україні потрібно більше зброї, але без того озброєння, яке Україна отримує вже зараз, такого стримування РФ не було би. Вона вважає, що прийде час і буде інша ситуація, буде більше зброї.

«Звичайно, що хочеться більше зброї, але якщо порівняти з ситуацією, яка була на початку, то ми пам’ятаємо які настрої тоді були. Це було ще кілька місяців тому. І Німеччина, і інші країни говорили про те, що вони не можуть давати стільки зброї, що вони не можуть одного чи другого. А зараз вже 4-ий Рамштайн. І надана зброя працює вже добре», – говорить Раса Юкнявічене.

Вона розповідає, що слухає і українських експертів, і російських пропагандистів і бачить, що росіяни дуже бояться наших HIMARS.

«І ще вони говорять, що розвідка у вас краща. Це теж ніхто голосно не говорить, але я впевнена, що допомагають західні країни. Це як очі і вуха для кожної армії. Так, зараз, можливо, хочеться і більшого, але прийде час і буде більше зброї», – зазначає євродепутатка.

За її словами, хоч зараз в Європарламенті – канікули, але депутати переписуються і спостерігають за ситуацією в Україні. 

Раніше Литва оголосила про припинення з 18 червня транзиту товарів з РФ, які потрапляють під європейські санкції, що прямують до Калінінградської області через територію Литви.

У відповідь МЗС РФ заявило, що «якщо вантажний транзит між Калінінградською областю та іншою територією Російської Федерації через Литву не буде відновлено в повному обсязі, то Росія залишає за собою право на дії зі захисту своїх національних інтересів».

оренда квартири Львів

Новини