Путін поскаржився Лукашенкові, що переговори з Україною зайшли в глухий кут

Фото: Еспресо

Президент Росії Володимир Путін заявив, що після зустрічі у Стамбулі та звірств росіян у Бучі переговори з Україною знову зайшли у глухий кут.

Про це він заявив на спільній із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком пресконференції 12 квітня, повідомляє Українська правда.

«Ми вийшли на певний рівень домовленостей у Стамбулі, які полягали в тому, що гарантії безпеки для України – а українська сторона виговорює собі дуже жорсткі гарантії безпеки – не поширяться на територію Криму, Севастополя та Донбасу».

Потім, за словами президента країни-агресора, Росія нібито почала створювати умови для «продовження договірного процесу», а натомість зіткнулися з нібито «провокацією в Бучі».

«І що найголовніше – українська сторона відійшла від своїх домовленостей у Стамбулі. Тепер уже вимоги безпеки – це одне, а питання регулювання відносин щодо Криму, Севастополя та Донбасу виносяться за межі цих домовленостей. Тобто знову повернулися в тупикову для себе та для всіх нас ситуацію».

Путін також додав, що нібито 11 квітня йому «сказали, що українська сторона щось змінила в позиції щодо переговорів», але подробиць він поки що не знає.

Раніше, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що РБ хоче брати участь у переговорах щодо мирного врегулювання війни в Україні. Перший раунд переговорів між українською та російською делегаціями щодо припинення війни пройшов 28 лютого в Білорусі. 12 квітня Путін заявив, що Білорусь підходить для переговорів Києва та Москви.

оренда квартири Львів

Новини