Рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції

Фото: Суспільне

Верховна Рада підтримала ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, більш відомої як Стамбульська конвенція.

Про це повідомляє Європейська правда.

«За» проголосували 259 народних депутатів, проти – 4, утрималися – 25.

Від фракції «Слуги народу» надійшло 193 голоси, один проти і 6 утрималися, від «Європейської солідарності» – 9 «за», один утримався, від «Батьківщини» утрималися всі 13 нардепів, які голосували; від «Голосу» – 10 «за» і 2 «проти», від «Платформи за життя і мир», «Довіри» й «Відновлення України» всі депутати, які проголосували, дали голоси «за», від «За майбутнє» – 2 голоси «за», один проти і 6 – утрималися.

Ратифікація Стамбульської конвенції вважається гарним сигналом напередодні саміту ЄС щодо готовності України впроваджувати необхідні реформи, оскільки для держав-членів ЄС це є своєрідним «маркером цивілізованості».

Це рішення, що відкладалося багато років – зокрема через позицію Всеукраїнської ради церков – було особливо важливими для Нідерландів та Швеції – двох країн-скептиків, які зрештою погодилися підтримати статус кандидата для України.

оренда квартири Львів

Новини