Рада ЄС погодила 1 мільярд євро макрофінансової допомоги для України

Фото: BBC

Рада Євросоюзу підтримала виділення 1 млрд євро макрофінансової допомоги для України на підтримку економіки в умовах війни.

Про це повідомили виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, чеське головування в Раді ЄС.

Відповідне рішення підтримали міністри Євросоюзу.

«1 мільярд євро Україні! Після прискореного прийняття ЄС надасть постраждалій від війни державі макрофінансову допомогу. Гроші підуть на різні сфери», – повідомило чеське головування у Twitter.

Нагадуємо, 7 липня Європейський парламент дав «зелене світло» для виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги для підтримки у зв’язку з війною.

Дана сума є першим траншем виняткового пакета макрофінансової допомоги на загальну суму 9 млрд євро.

Як заявила речниця Єврокомісії на брифінгу у Брюсселі, другий транш макрофінансової допомоги Європейського союзу для України складатиме 8 мільярдів євро, тобто всю решту суми, передбачену новим пакетом допомогу.

«Технічна робота щодо другого траншу ведеться, щоб надати його якомога швидше», – сказала вона.

На питання про те, чи не затримає літній період відпусток в інституціях ЄС роботу над другим траншем, в Єврокомісії запевнили, що цього не буде.

«Перший транш затверджений менше ніж через два місяці після того, як ми вперше анонсували плани щодо його надання. Так в Європі період відпусток, але інституції функціонують, Єврокомісія продовжує роботу протягом літа. Тому ми сподіваємося, що рішення про другий транш буде якомога швидше», – сказала речниця.

Слід зазначити, що рішення про надання макрофіну має затвердити Європейський парламент і Рада ЄС. До вересня пленарних сесій Європарламенту не заплановано.

Економічна правда

оренда квартири Львів

Новини