Удар по Вінниці: загинули 20 людей, у тому числі 3 дітей. Били «Калібрами» з Чорного моря


Внаслідок ракетного удару по Вінниці загинуло 20 людей, у тому числі 3 дітей. 90 звернулися за допомогою до медичних центрів.

Як повіомила спочатку Вінницька обласна прокуратура: «За даними слідства, вдень 14 липня збройні сили РФ здійснили ракетний обстріл центральної частини міста Вінниця. Наразі відомо про 17 загиблих, у тому числі 2 дітей. Кілька десятків осіб отримали поранення. Значних руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки, адміністративні та офісні приміщення.»

Зазначається, що розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Пошукові роботи тривають. На місці події працюють прокурори, слідчі та екстрені служби.

Також, як повідомляє голова Нацполіції України Ігор Клименко встановлено, що ворожими ракетами було знищене приміщення одного із медичних центрів.

Поліція у Вінниці розгорнула мобільний пункт для звернень громадян та відкрила гарячі лінії для пошуку зниклих осіб.

«Якщо ваші рідні чи знайомі перебували у місці прильоту і не виходять на зв’язок, телефонуйте 050-222-03-26 або 59-42-00».

Нагадаємо, у четвер близько 11:00 російські війська ударили ракетами по центру Вінниці.

Оновлено. Заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив про 20 загиблих через ракетний удар по місту, серед них троє дітей.

90 людей звернулися про допомогу до медичних закладів.

Він зазначив, що росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами «Калібр», запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря.

оренда квартири Львів

Новини