Ракети РФ не влучили в сховище зерна в Одеському порту – ОК «Південь»

Фото ілюстративне. Суспільне Одеса

Унаслідок ракетного удару по Одеському морському торговому порту виникла пожежа у насосній станції, влучання в сховище зерна не було.

Про це заявила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк, передає «Суспільне».

«Очевидно, що метою ворога було влучання саме в Одеський морський торговий порт. Чотири ракети типу «Калібр» були спрямовані саме в цьому напрямку. Дві з них було збито силами ППО, дві влучили в об’єкти інфраструктури самого порту.

Поранених наразі немає…. Значних руйнувань в портовій інфраструктурі не було, було влучання в насосну станцію», – розповіла Гуменюк.

За її даними, під час влучання ракет виникла незначна пожежа, яку невдовзі загасити рятувальники. Ударною хвилею пошкодило будинки навколо порту.

За словами Гуменюк, у саме сховище зерна влучання не було.

Нагадаємо, російські війська вдарили ракетами по Одеському морському порту – 2 ракети збили сили ППО, ще 2 влучили в об’єкти інфраструктури порту.

Росіяни вдарили по Одеському морському порту саме туди, де зберігалось зерно, заявив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У пресслужбі Міністерства аграрної політики у коментарі «Суспільному» також повідомили, що в порту було зерно.

Російські війська вдарили по порту Одеси наступного дня після підписання зернової угоди – 22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна.

В МЗС України відреагували на удари по Одесі. Як йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка, Україна закликає ООН та Туреччину забезпечити дотримання Росією своїх зобов’язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору.

оренда квартири Львів

Новини