Реєстрація переселенців загальмувалась через роботу серверів, – Віталій Загайний


На Львівщині зараз є 200 місць, де вимушені переселенці можуть зареєструватись. Сюди залучені і Центри надання адміністративних послуг, і підрозділи соцзахисту в територіальних громадах і райдержадміністраціях. Однак, черги просуваються повільно. Реєстрація загальмувалась через технічні проблеми.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Віталій Загайний. 

«Проблема в тому, що не справляється програмне забезпечення. Там є проблема з серверами. Ми отримали з десяток сигналів від голів громад. Ми комунікували з міністерством – нам кажуть, що технічні працівники намагаються це питання вирішити, але це є складно», – пояснює посадовець. Він просить громадян віднестись до цього з розумінням,  бо ситуація – непересічна, оскільки тисячі українців намагаються реєструватись одночасно.

Тому представники Львівської ОВА вже звернулись до уряду з проханням продовжити термін реєстрації внутрішньо переміщених осіб до 30 квітня. Раніше, щоб отримати державну допомогу за березень їм треба було зареєструватись до 14 квітня.

На Львівщині, за словами посадовця, на 6 квітня було зареєстровано 45 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

оренда квартири Львів

Новини