РФ атакує Бахмут, триває бій поблизу Білогорівки та Лисичанського НПЗ – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Росіяни атакують Бахмут з боку Попасної, триває черговий бій поблизу Білогорівки та Лисичанського НПЗ. У захоплених містах Луганщини ворог вдається до нових методів мобілізації.

Про це в Телеграм повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За словами Гайдая, ворог випалює землю на в’їздах у Луганську область, бо не може подолати ці декілька кілометрів. Окупанти годинами відпрацьовують артилерією, а потім штурмують із декількох сторін одразу. Зокрема, 2 серпня вони спробували атакувати в районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом. Намагалися просунутися з боку Попасної в напрямок Бахмуту.

Близько десяти разів загарбники кидалися у розвідку, втім українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили ворога, який просувався за цими напрямками.

Окрім того, упродовж доби поблизу дев’ятьох населених пунктів росіянами нанесені авіаудари. Випущені три ракети, чотири рази застосовувалась реактивна та ствольна артилерія, двічі – міномети, ще два рази відбито танкові наступи ворога.

Голова Луганської ОВА повідомив, що в окупованих містах Луганщини росіяни вдаються до нових методів примусової мобілізації. Під час обходів багатоповерхівок вони втираються в довіру до літніх людей, пропонуючи тим невеличкі суми грошей або харчі в обмін на інформацію про чоловіків призовного віку. Залишають на чергування біля закритих під’їздів військових, які чекають, що хтось із мешканців чоловічої статі або вийде, або спробує повернутися додому.

Сергій Гайдай додав, що більшість із тих, хто займається примусовим призовом, пересувається в у містах виключно у балаклавах, аби не впізнали сусіди та знайомі, на яких вони й полюють.

оренда квартири Львів

Новини