3-й армійський корпус росіяни перекинуть на Донбас, – Олександр Мусієнко

Фото: reuters

Те, що зараз відбувається на південному напрямку фронту є наслідком місячної роботи українських військ.

Про це в ефірі «Першого Західного» заявив військовий експерт Олександр Мусієнко.

Щоб не говорити багато на тему контрнаступу в Херсоні, як про це попросили в Генштабі, він лише зауважив, що українська армія робить все правильно: передовсім б ‘є по больових точках окупантів  – відтак, ми отримуємо хороші новини з фронту.

Аналітик переконаний, що рятувати своїх і перекидати додаткові сили на Херсон з інших напрямків, росіяни не будуть, бо здебільшого, нема кого.

«Вони ще досі відходять від втрат, які вони отримали під Сіверодонецьком і Лисичанськом. Не треба забувати, що на Сході російські війська ще мають можливість проводити штурмові дії у напрямках Бахмуту, Авдіївки, Слов’янська. Там тривають бойові дії і завдання наших військ – це відбивати, бо наступальні дії там йдуть постійно», – зазначає Олександр Мусієнко.  

За його словами, це єдині точки, де російські війська все ще мають можливість вести хоч якісь наступальні дії, тому,  щоб остаточно не зганьбитись, вони не будуть перекидати звідти частини на південний напрямок.

Саме на Донбас, на його думку, російське керівництво буде перекидати і новостворений 3-ій армійський корпус,  який сформували в Муліно під Нижнім Новгородом і чисельність якого складає 15 тисяч осіб.

Основна роль цієї армії буде доукомплектувати військові частини, які знаходяться по лінії фронту від Ізюму до Бахмуту,  Донецька.

«Важливо розуміти, як цей корпус формувався. Критерії, які були заявлені до відбору, полягали в тому, що набирали людей навіть без досвіду військової служби чи бойового досвіду. Тобто, брали всіх бажаючих, готових взяти до рук зброю і йти воювати. Відповідно, треба розуміти, що підготовка, бойовий дух і інші якості таких бійців значно нижчі, аніж були в  тих контрактників, які наступали під час початку повномасштабного вторгнення в лютому -березні», – наголошує Олександр Мусієнко.  

оренда квартири Львів

Новини