РФ готує фейки про ЗСУ, щоб зірвати поставки зброї в Україну – Єрмак

Фото: ОП

Голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що Росія починає «фейкову операцію» щодо зброї, яку нам передають союзники. Про подібний сценарій заявив також і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як зазначив Андрій Єрмак в Телеграм, росіяни розуміють, що програють війну, бачать свою відсталість і прагнуть «збити» поставки озброєнь будь-якими методами.

Наприклад, один з останніх фейків – буцімто знищення переданих Словаччиною ЗРК С-300. Цю інформацію вже спростував прем’єр Едуард Хегер.

«Нам відомі сценарії росіян. Назву один з них. Вони можуть запускати фейки, що українські солдати буцімто здаються зі зброєю від союзників і вона масово переходить на озброєння російської армії.

Хочу одразу попередити такі фейки. Бо зброя в руках воїнів ЗСУ виключно відправляє ворога на той світ.

Тому російська душа може і далі жити у власних рожевих мріях, поки ще жива.»

Про подібний сценарій з дезінформацією повідомив також і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

«Росія знає, що постачання зброї є важливим для України, і мобілізує всі зусилля, щоб підірвати їх. Москва підготувала масштабну інформаційну кампанію, спрямовану на іноземні ЗМІ та політиків. Їхня фабрика тролів може спамити електронними листами та засипати коментарі дезінформацією про Україну. Не піддавайтеся цьому», – зазначає він.

оренда квартири Львів

Новини