РФ готується до вирішального енергетичного удару по Європі – Зеленський

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Росія готується до вирішального енергетичного удару по всіх європейцях цієї зими.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента.

«Цієї зими Росія готується до вирішального енергетичного удару по всіх європейцях.

І ключовими відповідями на це мають бути дві речі: перше – наша єдність у захисті від держави-терориста, а друге – посилення нашого власного тиску на Росію. Це й посилення всіх рівнів санкцій, і обмеження нафтогазових доходів Росії.

Що більше ударів завдамо ми всі разом, то менше ударів зможуть завдати ці терористи».

Зеленський нагадав, що цими днями «Росія намагається ще більше посилити енергетичний тиск на Європу» – повністю зупинилося прокачування газу «Північним потоком».

«Навіщо вони це роблять? Росія хоче зруйнувати нормальне життя кожного європейця – в усіх країнах нашого континенту. Хоче послабити й залякати всю Європу, кожну державу. Де Росія не може зробити це силою звичайної зброї, робить це силою енергетичної зброї. Намагається вдарити бідністю й політичним хаосом там, де поки що не може вдарити ракетами», – вважає президент.

Він додав, що для захисту від цього всім у Європі потрібно «ще більше єдності, ще більше координації, ще більше допомоги одне одному».

Нагадаємо, увечері 2 серпня російський «Газпром» оголосив про повне зупинення прокачки газу трубопроводом «Північний потік» нібито через виявлену несправність у єдиній компресорній станції «Портова», що продовжує працювати.

У Єврокомісії оголошення «Газпрому» назвали «ще одним підтвердженням його ненадійності як постачальника» і «доказом цинізму Росії».

Німецька компанія Siemens Energy заявила, що витік мастила, на який посилається російський концерн «Газпром», не може бути технічною причиною для припинення експлуатації газопроводу «Північний потік».

Українська правда

оренда квартири Львів

Новини