РФ надає пріоритет знищенню протикорабельних можливостей України – розвідка Британії

Протикорабельні ракети Harpoon. Фото: Defence-ua.com

Росія майже напевно сприймає протикорабельні ракети як ключову загрозу, яка обмежує ефективність її Чорноморського флоту, тому надаватиме пріоритет знищенню протикорабельних можливостей України.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, пише «Європейська правда».

Зокрема, розвідка нагадує, що 24 липня 2022 року російські крилаті ракети влучили в доки Одеського порту.

«Міноборони Росії стверджує, що вразило український військовий корабель і запас протикорабельних ракет. Немає вказівок на те, що такі цілі були в тому місці, куди влучили ракети» – йдеться в огляді.

Як зазначається, Росія майже напевно сприймає протикорабельні ракети як ключову загрозу, яка обмежує ефективність її Чорноморського флоту.

«Це суттєво підірвало загальний план вторгнення, оскільки Росія реально не може здійснити десантний напад, щоб захопити Одесу. Росія продовжуватиме надавати пріоритет зусиллям щодо погіршення та знищення протикорабельних можливостей України» – вважає британська розвідка.

Разом з тим в Міноборони Британії відзначають, що російські процеси відбору цілей, ймовірно, зазнають регулярного підриву через застарілі дані розвідки, погане планування і підхід до операцій згори вниз.

оренда квартири Львів

Новини