РФ накопичила на аеродромі в Білорусі багато ЗРК з ракетами, ймовірно готується удар – ЗМІ

Інфографіка: MAXAR, Беларускі Гаюн

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» вважає, що на території аеродрому «Зябрівка» у Гомельскій області Білорусі накопичилася велика кількість зенітно-ракетних комплексів із близько 15-60 ракетами, що може свідчити про підготовку до масованого удару.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

«Завдяки знімкам із космосу наша команда змогла… скласти актуальний та повний огляд усієї техніки та об’єктів, що знаходяться у Зябрівці на даний момент».

На аеродромі перебувають від 10 до 14 одиниць ЗРК С-400 «Тріумф», 3 РЛС «КАСТА-2Е2» та «48Я6 Підліт», 2 ЗРПК «Панцир».

Також там розташовано склад боєприпасів з мінімумом 15-60 ракетами для ЗРК С-300/400

Група вказує, що літаки Іл-76 ВКС РФ підвозять ракети для С-400 до аеропорту «Гомель», звідки їх везуть до Зябрівки.

Аналітики також припускають, що в цьому районі «йде підготовка до масованого ракетного удару по території України найближчими тижнями».

«Про це говорить і те, що з моменту останнього масованого обстрілу – 28 липня – з території Білорусі по Україні не випустили жодної ракети…

Крім цього, там (в Зябрівці) дислокується велика кількість машин різного військового значення, інженерна техніка, окопи, намети. Нам також відомо, що на околицях аеродрому знаходяться танки Т-72 та ОТРК «Іскандер», які не видно на знімку».

Нагадаємо, 11 серпня «Беларускі Гаюн» показав відео вибуху в районі аеродрому «Зябрівка» поблизу Гомеля.

У ніч на четвер з’явилися повідомлення, що в районі аеродрому «Зябрівка», який знаходиться недалеко від білоруського міста Гомель, було чути вибухи та видно спалахи.

Згодом Міністерство оборони Білорусі озвучило офіційну версію нічних вибухів та спалахів на військовому аеродромі «Зябрівка» – це нібито загоряння «однієї з одиниць техніки».

Українська правда

оренда квартири Львів

Новини