РФ перекидає на фронт третій армійський корпус – розслідувачі

Фото: Conflict Intelligence Team

Росія перекидає на фронт нещодавно сформований третій армійський корпус.

Про це повідомляють розслідувачі Conflict Intelligence Team.

«В останні дні наші волонтери виявили фото та відео перевезення російської військової техніки залізницею. На відео видно повний склад комплексу «Бук», а на фотографії – танки Т-80БВ та Т-90М. Згідно з базою даних Російської залізниці, обидва склади прямують з Мулино Нижегородської області на залізничну станцію Неклинівка Ростовської області біля кордону з Донецькою областю України.

З Муліно вони вийшли 22 та 24 серпня відповідно, що приблизно відповідає часу відправлення сформованого там 3 армійського корпусу».

Розслідувачі зазначають, що перевезення комплексів «Бук» свідчить про перекидання великого об’єднання, наприклад, армії. В даному випадку в Conflict Intelligence Team припускають, що йдеться про перекидання всього 3 корпусу, або принаймні тієї його частини, яка вважається здатною братии участь у боях.

Джерела розслідувачів стверджували, що корпус відносно добре укомплектований технікою, проте добровольці не вирізнялися особливим бойовим духом, дисципліною та прагненням опанувати видану їм нову техніку.

«Багато аналітиків здивовані, чому в руках погано підготовлених добровольців опинилися найсучасніші зразки російської техніки. Бачимо дві можливі причини цього – неможливість оперативно зняти стару техніку з консервації та/або відсутність у російських частинах підготовлених екіпажів, які можна було б зняти з фронту для освоєння нових машин (це, у свою чергу, може бути викликане бойовими втратами та відмовами від участі у «спецоперації»).»

В Conflict Intelligence Team додають, що наразі неможливо з упевненістю сказати, де саме російське командування планує задіяти сили корпусу. Однак кінцевий пункт ешелонів (станція Неклинівка), розташований на півдні Ростовської області, знаходиться найближче до Донецької та Запорізької ділянок фронту.

оренда квартири Львів

Новини