РФ поводиться сьогодні неадекватно –Подоляк закликав українців бути обережними 9 травня

Фото: BBC

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що 9 травня українцям варто бути дуже обережними через загрозу обстрілів і провокацій з боку російських окупантів.

Про це він заявив в інтерв’ю для «Радіо НВ», повідомляє Українська правда.

 «Все ж таки треба розуміти, що Росія панічно хоче нам якогось зла зробити саме 8 чи 9 травня, і тому якісь провокації, певно, будуть. На жаль, ми повинні розуміти, що РФ поводиться сьогодні неадекватно.

Тобто вони не з військової точки зору, не з точки зору певної руйнації нашої інфраструктури хочуть зробити, а з суто психологічної точки зору.

Я не очікую щось таке нетрадиційне, яке може створити певні панічні настрої. Я очікую від росіян поведінку класичного росіянина. Це вдарити ножем в спину. В даному випадку кинути ще одну зайву ракету на якесь мирне наше місто».

Подоляк пояснив, що через відсутність військових успіхів росіяни прагнуть компенсувати свій комплекс ненависті до українців ракетними ударами.

Нагадаємо, увечері 6 травня президент Володимир Зеленський наполегливо попросив громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги в прийдешні дні, особливо 9 травня, і ховатися в укриттях. Так само про загрозу провокацій та обстрілів повідомили в РНБО.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський президент Володимир Путін готується 9 травня оголосити загальну мобілізацію росіян і визнати стан війни з Україною.

Західні посадовці поділилися своїми прогнозами, що на День Перемоги Путін або оголосить стан війни і загальну мобілізацію, або серйозно подвоїть бойові дії та обстріли, особливо на сході та півдні України.

Мер Харкова Ігор Терехов попросив містян не відвідувати меморіальні комплекси на День Перемоги через загрозу обстрілів і провокацій.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав мешканців при нагоді виїхати з міста впродовж 7-10 травня через загрозу повітряних ударів росіян.

оренда квартири Львів

Новини