РФ призупинить постачання газу найбільшому клієнту Франції

Фото: Eadaily.com/

Російська газова компанія «Газпром» у вівторок оголосила, що з 1 вересня призупиняє постачання газу найбільшому постачальнику газу Франції Engie «у зв’язку з несплатою липневих поставок у повному обсязі».

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на повідомлення «Газпрому» в Telegram.

«Станом на кінець робочого дня 30 серпня ТОВ «Газпром експорт» не отримало у повному обсязі платежі за газ, поставлений компанії Engie (Франція) у липні за чинними контрактами… У зв’язку з цим «Газпром експорт» повідомив Engie про повне призупинення постачання газу, починаючи з 1 вересня 2022 року, до моменту отримання коштів за поставлений газ у повному обсязі», – йдеться в повідомленні.

Раніше французька енергетична компанія Engie заявила, що з вівторка отримуватиме менше газу від «Газпрому» через невизначений контрактний спір. Останнім часом Engie отримувала від «Газпрому» 1,5 ТВт-год на місяць.

Станом на минулий четвер заповненість газосховищ у Франції перевищила 90%, і в галузі вважають, що країна має шанси досягти своєї мети про заповненість на 100% на початок листопада.

Після цього міністерка енергетики Франції Агнес Паньє-Рунаше заявила, що Росія використовує газ як зброю війни, «і ми повинні підготуватися до найгіршого сценарію повного припинення поставок».

оренда квартири Львів

Новини