РФ спробує «приєднати» до своєї території Донбас у середині травня – розвіддані США

Фото: Українські новини

Розвідка США повідомляє, що Росія спробує «приєднати» Донецьку та Луганську області до «середини травня», далі в планах окупантів анексія Херсонської області та створення «ХНР».

Про це заявив посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер на брифінгу в Держдепартаменті, повідомляє Українська правда.

«У США є «варті довіри» розвіддані про те, що Росія спробує анексувати окуповані сепаратистами Донецьку та Луганську області «десь у середині травня» і що є плани створити аналогічну так звану «народну республіку» в Херсонській області…

У повідомленнях йдеться, що Росія планує провести референдум про приєднання десь у середині травня і Москва розглядає аналогічний план для Херсона».

Карпентер додав, що Росія, як повідомляється, викрадає місцевих чиновників, щоб замінити їх на «групи, лояльні до Москви», а також зникають «директори шкіл, журналісти, місцеві активісти, муніципальні чиновники».

Нещодавно також надходили повідомлення про те, що російські сили відключили інтернет та доступ до деяких стільникових телефонів у цих регіонах, щоб перекрити потік надійної інформації.

У цих містах, за його словами, РФ «може спробувати провести фіктивні референдуми, щоб спробувати додати видимість демократичної чи виборчої легітимності».

оренда квартири Львів

Новини