РФ використала понад 50% «високоточного» озброєння, але має багато радянських ракет – ГУР

Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Росія використала більше 50% високоточного озброєння, яке вона мала на початок повномасштабного вторгнення.

Про це заявив представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький на брифінгу в медіацентрі «Україна – Укрінформ» 21 липня.

«Воєнна розвідка зробила певну оцінку… стосовно високоточного озброєння, як його називає РФ. Ті самі «Іскандер», «Калібр», крилаті ракети повітряного базування, Х-101, Х-555 – за нашими підрахунками, на сьогоднішній день використано від 55 до 60% запасів, які були до війни.

Найбільше використано балістичних ракет до комплексу «Іскандер», і через те ми давно вже не бачили застосування цієї ракети. Можливо, після цього виступу вони «шось придумають».

В той же час Скібіцький наголосив, що в Росії є дуже великі запаси старого радянського озброєння. Це і крилаті ракети (наприклад Х-22, які в тому числі двічі застосовувалися з території Білорусі та інші), повний набір реактивних снарядів «Смерч, «Ураган», «Град», різного роду авіаційні бомби.

«Все, що залишилося від СРСР (а запаси були дуже великі) і підрахувати, скільки там залишилось, дуже складно», – додав представник ГУР.

оренда квартири Львів

Новини