РФ витратила щонайменше 10 «Калібрів», б’ючи по дерев’яних «HIMARSах» – WP

Зображення: Міноборони України

Росіяни витратили щонайменше 10 дорогих «Калібрів» на удари по макетах з дерева, які приймали, зокрема, за передові американські ракетні системи HIMARS.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на українського чиновника та американського дипломата, які говорили на умовах анонімності, пише Українська правда.

За інформацією ЗМІ, українські захисники виготовили дерев’яні «приманки», які через об’єктив російських безпілотників нагадували передові американські ракетні системи. Російські безпілотники передавали дані про місцезнаходження «техніки» ракетоносцям у Чорному морі, які завдавали удару по макетах, приймаючи їх за VIP-цілі.

 «Після кількох тижнів у польових умовах приманки «витягли» (з РФ) щонайменше 10 крилатих ракет «Калібр» – початковий успіх, який змусив Україну розширити виробництво копій для ширшого використання».

WP зазначає, що використання приманок є однією з багатьох тактик, які застосовували Збройні сили України, щоб дати відсіч більшому та краще оснащеному противнику.

За словами американського дипломата, на якого посилається WP, ударами по фіктивним цілям можна частково пояснити те, що росіяни звітували про знищення більшої кількості HIMARS, ніж взагалі отримувала Україна.

У серпні «Forbes Ukraine» підрахував, що вартість однієї ракети «Калібр» складає $6,5 млн.

оренда квартири Львів

Новини