РФ забирає з найвіддаленіших регіонів техніку, а з Білорусі боєприпаси – Генштаб

Фото ілюстративне: ЗСУ

Білорусь минулого тижня відправила Росії чергову партію боєприпасів. Окрім того росіяни знімають зі зберігання озброєння і військову техніку у найвіддаленіших регіонах, таких як Калінінградська область і острів Сахалін.

Як повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в Медіа центрі Україна – Укрінформ, білоруська влада продовжує надавати допомогу Росії у веденні війни проти України.

«За нашими даними, минулого тижня противник двома залізничними ешелонами відправив чергову партію боєприпасів для потреб окупаційних військ Росії. Відповідно, ці боєприпаси будуть застосовані проти наших захисників», – зазначив він.

Також, як заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник, російські окупанти знімають зі зберігання озброєння і військову техніку у найвіддаленіших регіонах РФ, таких як Калінінградська область і острів Сахалін.

«Для поповнення поточних втрат у техніці росіяни знімають зі зберігання необхідні зразки озброєння та військової техніки.

Як стало відомо Головному управлінню розвідки Міністерства оборони, починаючи з квітня цього року на всій території Росії, включно з найвіддаленішими регіонами, такими як Калінінградська область, а також острів Сахалін, вживаються заходи щодо зняття зі зберігання, відновлення, підготовки до відправлення, транспортування до районів оперативного призначення, а також подальшого застосування Росією озброєння та техніки».

оренда квартири Львів

Новини