РФ знову обстрілює ЗАЕС, мешканців Енергодару просять не виходити на вулиці

Фото: ГУР України

Мешканців Енергодару закликають не виходити на вулиці, оскільки окупанти почали знову стріляти в сторону Запорізької АЕС.

Про це міський голова Енергодару Дмитро Орлов написав в Телеграм.

«Увага. Будьте обережними та за можливості обмежте знаходження на вулицях Енергодара! Надійшла інформація про чергові провокації з боку окупантів.»

За словами Орлова, як повідомили місцеві мешканці, з району паркової зони в бік Запорізької АЕС та промислової території знову ведуться обстріли. Проміжок між вильотом та прильотом становить 3-5 секунд.

Водночас, Головне управління розвідки при Міноборони України повідомляє, що окупанти обстрілюють ЗАЕС з села Водяне. Вони вже раніше пошкодили перший блок насосної станції Цеху теплових та підземних комунікацій. Ще один «приліт» призвів до часткової руйнації пожежної частини, що відповідає за безпеку ЗАЕС. Також в результаті ворожих обстрілів відбулося займання лісу та трави на прилеглих територіях, що викликало значне задимлення.

Одночасно окупанти активно створюють «картинку» для власної пропаганди. З цією метою на станцію завезли два автобуси «масовки», яка має виконувати роль начебто «місцевих жителів та персоналу». Справжні місцеві мешканці та персонал відмовляються брати участь у подібних діях.

«До стели «Енергодар» на в’їзді в місто рашисти підігнали самохідну артилерійську установку «Піон» із нанесеною білою фарбою літерою «Z». На САУ піднято синьо-жовтий український прапор. Вочевидь, вона використовуватиметься для чергових провокацій з метою звинувачення ЗСУ.»

Фото: ГУР України

Нагадаємо, США на засіданні Ради Безпеки ООН 11 серпня вказали, що для безпеки ЗАЕС потрібно звідти вивести російські війська, створити там демілітаризовану зону і забезпечити доступ експертів МАГАТЕ.

Постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив, що Росія має допустити на ЗАЕС місію під керівництвом МАГАТЕ, розмінувати об’єкти ЗАЕС і відвести військових та озброєнні зі станції.

Але постійний представник Росії при ООН Василь Небензя не підтримав пропозицію щодо створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної станції.

оренда квартири Львів

Новини