Різке перенесення бойових дій під Київ – неможливе – Залужний

Фото: Міноборони

Для захисту Києва створені відповідні угруповання військ і різке перенесення боїв під столицю неможливе.

Це обговорили міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний з послом США в Україні Бріджит Брінк, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Потенційна лінія зіткнення сягає понад дві тисячі кілометрів. Зараз інтенсивні бойові дії тривають на Сході України в Донецькій і Луганській областях. У лютому-березні бої велися під Києвом. Однак нам вдалося організувати надійну оборону столиці та витіснити ворожі війська. Нині ми укріплюємо оборону. Для захисту міста створені відповідні угрупування військ. Тож різке перенесення бойових дій під Київ – неможливе», – наголосив генерал Валерій Залужний.

За його словами, сьогодні найбільша для нас небезпека – ракетні удари. Проте Україна бореться, українські ППО збивають чималу кількість ракет ворога

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков подякував Бріджит Брінк та американському народу за зміцнення обороноздатності України та наголосив на ефективності застосування українськими воїнами систем HIMARS по укріпленнях російських окупантів.

«Вкотре дякую нашим друзям і партнерам із США за цю високоточну зброю. Ефективність HIMARS та іншої 155 мм артилерії на полі бою вражає. Наші артилеристи влучно стріляють й знищують ворожі склади озброєнь, бронетехніку, вогневі точки та командні пункти агресора. Завдяки допомозі США та інших країн українці зупиняють російських вбивць, захищають рідну землю та інші народи Європи».

Бріджит Брінк прокоментувала, що з особливою шаною відноситься до українських воїнів та вірить, що подальша підтримка ЗСУ дасть максимальний результат.

Також сторони обговорили системи обліку та прозорості військової допомоги: виключили будь який виток чи безконтрольне використання зброї.

оренда квартири Львів

Новини