Російські «Піони» з Херсонщини дістають до двох районів Миколаєва – мер

Фото: Слово і Діло

Російські самохідні гармати «Піон» дістають до Корабельного та Інгульського районів Миколаєва.

Про це мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Росіяни підтягнули самохідні артилерійські установки типу «Піон». Їхня дальність, залежно від снарядів, які вони використовують, складає до 47 кілометрів.

Вони їх перекидають з Криму до Херсонської області. Далі ворожі війська під’їжджають на безпечну для них відстань до Миколаєва і починають гатити. Вони дістають до двох районів – віддаленого району Корабельного і частини Інгульського району міста Миколаєва.

Вони виїжджають з Херсона на 10-15 кілометрів і звідти стріляють в тому радіусі, куди можуть дістати. Наша артилерія б’є на 20-30 кілометрів – вона не дістає до них.

Однак Сили спецоперацій їх дістають. Уже було знищено кілька одиниць цих «Піонів». Проте є інформація, що вони ще підтягують ці установки і накопичують їх у Херсонській області».

Сєнкевич вважає, що мета обстрілів по житлових кварталах – це вбивства, психологічна дестабілізація людей, а також демонстрація своєї присутності.

Адже про артилерійські обстріли неможливо попереджати повітряною тривогою – вони можуть статися в будь-який момент, і часу на підготовку може не бути.

Мерія Миколаєва просить людей покидати місто або хоча б переїхати з небезпечних районів у інші.

Під час ранкових обстрілів Миколаєва російськими військами 6 червня постраждали мешканці міста, одна людина загинула.

оренда квартири Львів

Новини