Росіяни готують повторний наступ на всю Україну, – експерт Михайло Притула

Фото: konkurent

На кордонах з Україною росіяни сформували ударну групу з 400 літаків, 360 гелікоптерів. Це говорить про те, що вони готують повторний наступ.

Про це в ефірі «Першого Західного» заявив військовий експерт Михайло Притула.

За його словами, Путін не відмовився від ідеї захопити всю Україну. Зокрема, він наводить інформацію Генштабу ЗСУ про те, що Росія сформувала ударну авіаційну групу на кордонах України.

«Для цього він веде приховану мобілізацію і збирає людей. В нього є один єдиний план – отримати повний вплив над територією України. Над територією Білорусі він вже його отримав. Далі піде Молдова. Що він зможе вхопити – те він буде намагатись взяти. Але зараз йому, перш за все, потрібна Україна», – говорить експерт.

На його думку, Україна для Путіна з одного боку – це ресурсна база, а з іншого – сакральна для відтворення Радянського Союзу.

«Йому потрібно, щоб зібрались квазі-президенти: Лукашенко і ще якийсь-там, кого він хотів призначити в Україні, і підписали відмову від Біловезької угоди. Він цю ідею буде втілювати стільки, скільки буде жити. Бо в іншому випадку його просто знесуть. Або поки це не набридне іншим баштам Кремля», – вважає Михайло Притула.

Поки що російському агресору треба збільшити кількість військ в Україні. Для цього йому потрібно якимось чином провести мобілізацію і оформити під це фінансування. Тому він вигадує збільшення чисельності армії, вважає експерт.

«Йому зараз конче потрібна пауза для того, щоб сформувати таку велику армію «дурнів», як я її називаю. Тобто, йде така прихована мобілізація», – зазначає Михайло Притула.

Раніше Володимир Путін підписав указ, яким передбачається збільшення чисельності російської армії на 137 тисяч осіб. Таким чином, кількість російських військовослужбовців становитиме 1 мільйон 150 тисяч. Указ Путіна набуває чинності з 1 січня 2023 року.

оренда квартири Львів

Новини