Росіяни прицільно били по ЗСУ під Гостомелем, тому що мали дані від шпигунів – Монастирський

Фото: Ракурс

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський твердить, що в російських окупантів були таємні дані про розміщення оборонних укріплень та підрозділів Збройних сил України під аеропортом ДП «Антонов» у Гостомелі. Він також вражений тою кількістю колаборантів, які діють на захоплених територіях України.

Про це Монастирський заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону, інформує Українська правда.

«Я думаю, що загалом нам треба буде переглянути ставлення до таких важливих, відповідальних позицій у нашій державі. Тому що, наприклад, під час бою в Гостомелі, у перший день широкомасштабної агресії (Росії проти України) 24 лютого, ми спілкувалися з бійцями, які стояли на цих позиціях і які зустріли ворога в перший день, коли було 40 (ворожих) вертольотів одночасно, пролетіли й обстрілювали ракетами, обстрілювали тисячами пострілів наших бійців, вони казали, що швидше за все ворог знав, де розміщені наші позиції.

Тому декілька вогневих точок були вражені першими же ракетами. І ми розуміємо, що це також проблема шпигунів, диверсантів, які працювали на той час, і які сприяли тому, що в перші хвилини власне ворог мав ось такі певні успіхи».

Монастирський додав, що на захоплених територіях України діють сотні колаборантів. Його особисто вразила кількість представників від політичних партій «Опозиційна платформа – За життя» та «Комуністична партія України», які відверто пішли на співпрацю з російськими окупантами. За його словами, чимало з них до 24 лютого вони посідали виборні посади в органах місцевої влади.

Міністр упевнений, що українське правосуддя наздожене їх, зокрема в ході деокупації. Навіть якщо вони втечуть з російськими військами під час звільнення цих територій Збройними силами України, такі колаборанти не зможуть спокійно жити і подорожувати.

Нагадаємо, 31 травня співробітники Служби безпеки затримали провідного інженера ДП «Антонов», у якого виявили електроносії з кремлівською пропагандою. Він постійно закликав колег здатися й співпрацювати з росіянами та передати їм секретну інформацію.

У перший день широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну, за летовище в Гостомелі тривали запеклі бої. У перші години ЗСУ зуміли збити два ворожих гелікоптери. Місцеві очевидці повідомляли про десятки російських гелікоптерів, які обстрілювали позиції українських захисників.

Ближче до вечора 24 лютого американські репортери повідомляли, що російські військові зайшли на територію аеропорту ДП «Антонов». Згодом увечері того ж дня в Офісі президента підтвердили, що аеропорт захопили російські окупанти.

Поліцейські затримали диверсанта 24 лютого неподалік летовища, який назвав себе «виродком».

Бій за летовище тривав усю ніч проти 25 лютого, а потім усю наступну добу. У ході боїв в ангарі згорів легендарний літак Ан-225 «Мрія».

оренда квартири Львів

Новини