Росіяни щодня вистрілюють від 40 до 60 тисяч боєприпасів – Залужний про ситуацію на фронті


Розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Білорусі, зокрема на аеродромі Зябрівка, викликає занепокоєння.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час телефонної розмови з начальником штабу оборони Збройних Сил Канади генералом Вейном Дональдом Ейром.

За словами Залужного, ситуація на фронті напружена, але повністю контрольована. Однак занепокоєння викликає розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Білорусі, зокрема на аеродромі Зябрівка.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що по всій лінії фронту противник продовжує наступати. При цьому здійснює близько 700-800 обстрілів наших позицій щодня, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів. Основні зусилля зосереджує на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз на напрямку Авдіївка-Піски-Марʼїнка.

Росіяни продовжують обстрілювати мирні міста і села України. Найбільше страждають від ворожих обстрілів Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь, Березнегувате.

«Подякував генералу Ейру за допомогу, особливо в підготовці наших військових. В умовах важких бойових дій ми відчуваємо брак викладацького складу, адже всі, хто можуть тримати зброю і вміють воювати, знаходяться у бойових порядках.»

оренда квартири Львів

Новини