Росіяни все ще не можуть захопити всю Луганшину, готують до війни дітей – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Росіяни намагаються продавити оборону ЗСУ на Луганщині, готують до війни дітей.

Про це в Телеграм повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, противник не полишає спроб знайти слабкі ланцюги в лінії оборони українських захисників та продовжує обстріл населених пунктів.

Лише за минулу ніч вони здійснили сім ракетних ударів, 11 разів обстрілювали позиції наших військових зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, п’ять разів намагалися організувати танкові наступи.

Також упродовж 21 серпня відбито п’ять масованих атак противника, ще за шістьома напрямками бої тривають.

Крім того, росіяни продовжують вдаватися до терористичних методів ведення війни, здійснюючи удари по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури.

Лише за минулу добу авіаудари зафіксовані поблизу трьох населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини.

Сергій Гайдай також повідомив, що росіяни почали готувати до війни дітей.

Так, у Біловодському районі в день 225-річчя утворення села Новодеркул відбулося «урочисте прийняття присяги та посвячення в учасники воєнно-патріотичного руху «Молода гвардія» 30 дітей шкільного віку.

Окрім того жителі Луганська повідомляють про неодноразові випадки зникнення дітей віком від 14 до 18 років. Їх затримують до встановлення особистості.

«Процедура триває не 72 години, як зазвичай, а доки за дитиною не прийде батько або брат, яких ставлять перед вибором: якщо не дитина, то хто замість неї піде на фронт?»

оренда квартири Львів

Новини