РФ завдала ракетного удару по торговому центру у Кременчуку, 11 загиблих. Оновлено

Фото: Дмитро Лунін, Телеграм

Росіяни завдали ракетних ударів по торговому центру у Кременчуці, 10 загиблих і 40 поранених, з них госпіталізовані 25.

Зокрема, голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін в Телеграм зазначив: «Прильоти» по Кременчуку. Деталі згодом. Залишаємося в укриттях!»

Згодом він уточнив, що в місті є влучання в цивільний обʼєкт. На жаль, є постраждалі.

Більше подробиць Лунін обіцяв повідомити згодом.

Голова ОВА також наголосив, що жителі Полтави могли чути звуки вибухів під час останньої повітряної тривоги. Однак інформації про влучання ворожих ракет немає.

Оновлено. Мер Кременчука Віталій Малецький зазначив, що ракетний удар по Кременчуку прийшовся у дуже людне місце, яке на 100% немає відношення до військових дій. Є загиблі та постраждалі.

Як уточнила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, ракети влучили в торговий центр «Амстор» за 300 метрів від залізничного вокзалу. За її словами, там перебувало чимало людей, які прийшли купувати продукти.

Голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін наголосив, окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних. ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити.

«Жодної небезпеки для російської армії. Жодної стратегічної цінності. Лише намагання людей жити нормальним життям, що так злить окупантів.

Росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно.»

Згодом Лунін уточнив, що наразі відомо про 20 поранених, з них 9 у важкому стані. Вже підтверджено, що 2 людей загинули.

Як повідомляє ДСНС України, наразі площа пожежі в будівлі складає 10 тис. 300 м кв. До гасіння залучено 115 осіб та 20 од. техніки.

До місця пожежі слідує пожежний потяг Укрзалізниці.

За останньою інформацією Дмитра Луніна, внаслідок ракетного обстрілу торгового центру у Кременчуці 10 людей загинули і понад 40 – отримали поранення і травми. І це ще не остаточні цифри.

За останніми даними, 25 госпіталізованих та 11 загиблих.

Президент Володимир Зеленський відреагував на влучення російської ракети у торгівельний центр Кременчука, внаслідок якого загинули багато людей: «Окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних. ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити.

Жодної небезпеки для російської армії. Жодної стратегічної цінності. Лише намагання людей жити нормальним життям, що так злить окупантів.

Росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно».

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що удару по Кременчуку Росія завдала ракетою Х-22, випущеною з дальнього бомбардувальника Ту-22М3 з боку Курська.

оренда квартири Львів

Новини