Розвідка Британії вказала на недостатню кількість підготовлених військових пілотів в РФ

Російський пілот-вагерівець. Фото: Юрій Бутусов

Розвідка Британії вважає, що Росія використовує пілотів-найманців «Вагнера», оскільки має нестачу належно підготованого особового складу та бойові втрати.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії 24 червня, повідомляє «Європейська правда».

Розвідка нагадала, що ЗСУ захопили пілота збитого 17 червня російського штурмовика Су-25, який виявився найманеце групи «Вагнера».

Розвідка вважає, що використання відставних співробітників, які зараз працюють за контрактом з групою «Вагнера», вказує на те, що російські ВПС, ймовірно, щосили намагаються підтримати вторгнення в Україну з достатньою кількістю екіпажів.

«Ймовірно, це пов’язано із поєднанням недостатньої кількості належним чином підготовленого особового складу в Росії та її бойових втрат», – йдеться в огляді.

Повідомляється, що під час виконання своїх місій російський пілот використовував комерційні пристрої GPS, а не російське військове навігаційне обладнання.

Це, ймовірно, вказує на те, що літаки пілотів «Вагнера» є старішими моделями Су-25, і що ВПС Росії не надають Вагнеру сучасне обладнання авіоніки.

18 червня 72 ОМБр ім.Чорних Запорожців повідомила, що з переносного зенітно-ракетного комплексу «Ігла» було збито російський літак Су-25.

оренда квартири Львів

Новини