Розвідка Британії вказала на неефективність військових навчань РФ у контексті війни в Україні

Фото: Суспільне

Британська розвідка заявила, що російські військово-стратегічні навчання не змогли забезпечити здатність армії РФ проводити широкомасштабні, складні операції.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, пише «Європейська правда».

Як зазначається, на півдні України тривають запеклі бої, зокрема обстріли в Енергодарському районі поблизу окупованої Росією Запорізької АЕС.

Крім того, незважаючи на війну в Україні, 1 вересня російські військові розпочали щорічні Спільні стратегічні навчання «Восток 22», які стали кульмінацією навчального року.

«Росія публічно заявляла, що в них візьмуть участь 50 000 військових, однак навряд чи цього року буде активно залучено більше 15 000 військовослужбовців. Це близько 20% сил, які брали участь в останніх навчаннях «Восток» у 2018 році» – йдеться в огляді.

«Військові дії Росії в Україні показали, що російські військово-стратегічні навчання, такі як «Восток», не змогли підтримувати здатність військових проводити широкомасштабні, складні операції» – стверджує британська розвідка.

У Міноборони Британії зазначають, що подібні заходи мають суворий сценарій, не заохочують до ініціативи і спрямовані насамперед на те, щоб справити враження на російських лідерів і міжнародну аудиторію.

Як повідомлялося, США проводили з Україною «військові ігри» перед контрнаступом на півдні.

оренда квартири Львів

Новини