Розвідка Британії: Якщо РФ й надалі так втрачатиме безпілотники, то її становище погіршиться

БпЛА, яі використовує РФ. Колаж: BBC

Британська розвідка констатувала, що Росія має проблеми через нестачу безпілотників у зв’язку з санкціями та їх збиттям українськими силами.

Про це йдеться у щоденному огляді від британської розвідки, який публікує Міністерство оборони Британії, повідомляє «Європейська правда».

У російсько-українській війні безпілотні літальні апарати (БпЛА) відіграли ключову роль для обох сторін, хоча вони постраждали від високих показників виснаження, відзначається у зведенні. БПЛА виявились уразливими як для збивання, так і для електронних перешкод.

Росія спробувала реалізувати у Україні концепцію «розвідувального удару», яку вона допрацювала в Сирії. Згідно з концепцією, розвідувальні БПЛА використовуються для визначення цілей, які мають бути вражені бойовими літаками чи артилерією.

Однак, констатують у британській розвідці, Росія, ймовірно, відчуває нестачу відповідних розвідувальних БПЛА для виконання цього завдання, що посилюється обмеженнями її внутрішніх виробничих потужностей в результаті санкцій.

«Російські літаки з екіпажем здебільшого продовжують уникати польотів над українською територією, ймовірно через загрозу з боку неушкоджених українських зенітно-ракетних комплексів. Якщо Росія продовжить втрачати безпілотники нинішніми темпами, можливості розвідки і спостереження російських сил ще більше погіршуватимуться, що негативно позначиться на оперативній ефективності», – йдеться у зведенні.

Від початку війни розвідки західних країн неодноразово підтверджували, що Росія не змогла досягнути переваги в українському небі.

оренда квартири Львів

Новини