СБУ викрила заступника голови ОВА на махінаціях з гумдопомогою

Фото: СБУ

Правоохоронці викрили заступника голови Чернівецької ОВА на махінаціях з гуманітарною допомогою.

Про це повідомляє СБУ.

За даними Служби безпеки, посадовець сприяв використанню у комерційних цілях автомобілів швидкої медичної допомоги, які передали в Україну з Італії як гуманітарну підтримку.

Саме цей профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл «швидких» і визначив один із обласних медзакладів як отримувача частини цієї гумдопомоги.

Оборудку вдалося провести через гендиректора медустанови.

Керівник лікарні, відповідно, переоформив 5 отриманих «швидких» на підконтрольну громадську благодійну організацію, засновником і власником якої є він сам, для надання платних транспортних послуг хворим. Тобто зловмисники заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави.

Раніше СБУ вже повідомила про підозру медику. Тепер, коли зібрана відповідна доказова база, встановлено, що протиправна діяльність відбувалася з відома заступника голови ОВА, цьому високопосадовцю також оголошено про підозру.

«Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади. Встановлюються інші причетні до вказаного злочину службові особи», – повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

оренда квартири Львів

Новини