Щоб підтримати тих, хто потребує. У Львові запровадили акцію «Підвішена послуга»

Фото: Р. Кайман

Львівський туристичний офіс зініціював благодійний проєкт «Підвішена послуга». Львівʼяни зможуть наперед оплатити послугу чи товар у закладі для когось, хто цього потребуватиме. Це продовження всесвітньої традиції «підвішеної кави», але вона охоплює більше товарів та послуг. «Підвішеною послугою» може бути квиток в музей, кава, тістечко, книга, сувенір.

Як розповіла в ефірі  «Першого Західного» керівниця управління туризму Львівської міської ради  Христина Лебідь, основна мета заходу – підтримати тих, хто цього потребує.  

«Але ця акція не про змогу фінансову, а про емоції, про вдячність, про підтримку. Тому, що ми сьогодні в туризмі помічаємо комплекс відкладеної послуги:  коли люди навіть маючи можливість, не йдуть на каву, в музей, бо не на часі. Ми можемо підвісити цей квиток, каву і зателефонувати своїм друзям і сказати, що «підвісили», наприклад, квитки в музей на виставку Примаченко», – пояснює Христина Лебідь.

Відрізнити заклади, які є партнерами проєкту, можна за голубими наліпками  та листівками. Пропозиції з переліком «підвішеної послуги» розміщуються на видному місці в закладі. На сьогодні в ініціативи є 33 партнери.

За словами Христини Лебідь, за два тижні, як працює проєкт, вже «підвішено» 100 послуг. І зараз є більше людей, які «підвішують послуги», аніж тих, хто цим користується.

«Зазвичай послугою користуються  гості міста, або ті, які є віднедавна в нашому місті. Також ми залишаємо на розсуд менеджерів, працівників закладу право пропонувати відвідувачам скористатись «підвішеною послугою». Люди інколи соромляться запитати, тому, якщо ви відчуваєте, що якимсь відвідувачам це допоможе – запропонуйте їм», – говорить чиновниця.

оренда квартири Львів

Новини