Щодня ми фіксуємо до 1000 звернень, – Нацполіція Львівщини  

Фото: sudreporter

Мешканці Львівщини почали менше звертатись до поліції, аніж на початку війни. З 24 лютого впродовж тижня поліція Львівщини отримувала до 10 тисяч повідомлень в день. Зараз їх кількість впала до 1000-1200 звернень. Здебільшого, мешканці скаржаться на підозрілі особи, дрони, мітки, транспортні засоби, які довший час стоять без руху.

Про це в ефірі «Першого Західного» повідомив начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління поліції Львівщини Дмитро Кобелька.

«Є різні факти звернень. Є наприклад, і звернення інформаційного характеру, коли громадяни хочуть почути консультацію чи відповідь», – сказав поліцейський. За його словами, поліції з початком війни додали більше роботи.

«Ми виконуємо функції забезпечення публічного порядку, створення безпекового середовища для громадян. Але з 24 лютого ми перейшли на посилене несення служби. В нас збільшилась кількість нарядів. Нас залучають до роботи на блокпостах. Збільшилась кількість автопатрулів», – говорить Кобелька. Він пояснює, що досягали цього завдяки залученню інших служб поліції, зокрема тих, що працювали в кабінетах.

Щодо інших злочинів, то за словами поліцейського керівника, вони стаються, як і до війни і служби реагують на них в штатному режимі. На запитання ведучих про те, чи є в них інформація про кількість злочинів, вчинених внутрішньо переміщеними особами – відповів, що в поліції не ділять порушників за пропискою, а лише фіксують злочин, тому такої статистики не мають.

За словами Дмитра Кобелька, львівських поліцейських також залучають для підсилення служби поліції в областях, де ведуться бойові дії.  Вони перебувають там у певних визначених термінах, в межах ротації.

оренда квартири Львів

Новини