Шольц пообіцяв Україні подальшу підтримку, в тому числі зброєю

Фото: ОПУ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц перед самітами ЄС, НАТО і Групи семи пообіцяв Україні подальшу підтримку, в тому числі зброєю.

Про це він заявив під час виступу у Бундестазі, Welt, повідомляє «Європейська правда».

«Україна отримує зброю, яка їй особливо необхідна на нинішньому етапі війни», – сказав Шольц.

За його словами, Німеччина постачає зброю – «сьогодні і в майбутньому».

Україна має повне право захищатися від Росії, сказав Шольц.

«І наш обов’язок як європейських сусідів, як захисників закону і свободи, як друзів і партнерів України – підтримувати їх якнайкраще», – заявив він.

«Ми будемо продовжувати масово підтримувати Україну – фінансово, економічно, гуманітарно, політично і не в останню чергу постачанням зброї», – сказав канцлер, додавши: «Поки Україна потребує нашої підтримки».

Як повідомлялося, навчання українських військових у Німеччині на реактивних системах залпового вогню MARS-II може розпочатися вже наступного тижня.

Нагадаємо, уряд Німеччини у вівторок опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні – у ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Тоді ж міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Збройні Сили України отримали від Німеччини самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами.

оренда квартири Львів

Новини