Скоро пального буде достатньо, але воно буде дорожчим, – департамент ПЕК ЛОВА

Фото: auto-blog

В достатній кількості бензин на АЗС з’явиться за тиждень-два. На сьогодні українські нафтотрейдери вже законтрактували певну кількість продуктів, але логістично це буде розтягнуто в часі.

Про це в ефірі «Першого Західного» повідомив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської обласної військової адміністрації Богдан Кейван.

«Тиждень -два і постачання бензину вже буде постійним. Бо сьогодні всі поставки здійснюються автобензовозами. І доставити продукт бензовозами є проблемою в часі. Навіть, якщо все пальне з коліс доставляється на автозаправні станції», – пояснює чиновник.

Він нагадав, що проблема з бензином виникла через те, що більше 50% ринку бензину забезпечувала Білорусь і Росія. Зараз ці логістичні маршрути перекриті. Крім того, окупант знищив Кременчуцький нафтопереробний завод, що за словами Кейвана, виробляв 20% бензину А-92 і дизпалива в Україні. Альтернативним постачальником пального, на його думку, може стати польська компанія PKN Orlen, яка нещодавно висловила своє зацікавлення українським ринком.

Богдан Кейван також зауважив, що пальним на АЗС можна заправитись безготівковим способом через представлення паливних карток або талонів. «Треба потерпіти. Власне, налагодяться ці логістичні зв’язки і нафтопродукт буде», – сказав чиновник. Але він наголосив, що ціна на пальне буде вищою через те, що зростають логістичні витрати.

Посадовець також додав, що брак пального на роботі громадського транспорту в області не впливає. Натомість сильно від дефіциту пального страждає сільське господарство.

оренда квартири Львів

Новини