Новини

Смажити шашлик у Львові можна лише на Знесінні

Єдине місце у Львові, де можна відпочити біля багаття, розташоване у парку Знесіння. Тут облаштовано належні умови, аби розвести вогонь і посмажити м’ясо.

Тут є 5 альтанок, які лишилися з минулого року, а також облаштовують нові місця для випалу вогню. Однак, навіть 50 мангалів на увесь Львів – це крапля в морі. Тому  люди порушують закон й розпалюють багаття, де заманеться. За такі дії мусять сплатити штраф: від 170 гривень з фізичної особи до у 10 разів більшого – з юридичної особи. Нараховуються збитки за втрати родючості ґрунту, а також порушник відшкодовує ті витрати, які понесла служба надзвичайних ситуацій. Та для цього потрібно порушників буквально спіймати за руку. У ДСНС кажуть: практично щодня люди повідомляють про загоряння сухої трави та торфовищ. 90% виникнення пожеж – через людський фактор.

У передмісті теж є декілька локацій, де розпалювати багаття можна безкоштовно. Загалом на території області є понад 60 місць, придатних для відпочинку біля вогню. І в департаменті екології та природних ресурсів ЛОДА запевняють, що цього року облаштують ще 20 таких зон.

Залишити відповідь