Спецпредставник ООН заявив, що до «Азовсталі» поїхали автобуси

Фото: Українська правда

Спеціальний представник ООН щодо України Мартин Ґрифітс заявив, що до заводу «Азовсталь» в Маріуполі для евакуації цивільних вирушив ще один конвой автобусів.

 «Зараз конвой рухається до Азовсталі й планує бути там завтра вранці. Сподіваюсь, що вони заберуть тих цивільних осіб, які живуть у тому темному пеклі впродовж тижнів і місяців, і вивеземо їх у безпечне місце», – сказав він.

Ґрифітс сказав, що ООН спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста спільно ведуть переговори щодо безпечного проходу автобусів на територію заводу «Азовсталь», аби забрати решту цивільних із бомбосховищ.

Очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в коментарі журналістам американського телеканалу CNN підтвердив, що розпочався другий етап евакуації цивільних з території «Азовсталі», але застеріг, що всі деталі повідомить після завершення. Він побоюється, що російська сторона може зірвати домовленості.

Кириленко додав, що на території заводу перебуває ще близько 200 цивільних осіб.

Нагадаємо, 1 травня, за сприяння ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, українська влада зуміла евакуювати частину цивільного населення, яке ховалось від російських окупантів у бункерах заводу «Азовсталь» у Маріуполі. 3 травня колона прибула до Запоріжжя. Задля цієї операції генсекретар ООН Антоніу Гутерреш провів низку зустрічей зі світовими лідерами та особисто літав до Москви і Києва, аби погодити деталі.

Станом на вечір 5 травня, російські окупанти продовжували штурм і наступ заводу «Азовсталі», який контролюють українські захисники.

Захисники з полку «Азов» звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням вивезти поранених військових, які вмирають в страшному болі через брак медичної допомоги.

Українська правда

оренда квартири Львів

Новини