«Справа Порошенка»: Луцька міськрада вимагає ефективно розслідувати її, «ЄС» Волині – припинити цькування експрезидента

Фото: ТВА

Кум Путіна Віктор Медведчук, якому висунуто підозру у держзраді та сприянні тероризму, розповідаючи про схему виведення з держвласності частини нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», заявив, що робив це на прохання експрезидента Петра Порошенка. Крім того, Медведчук розповів деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України у ватажків ОРДЛО, в якій теж проходить експрезидент.

На що партія «Європейська Солідарність» у політичній заяві зазначила, що усі «свідчення» Медведчука – це очевидна інформаційна диверсія в інтересах-країни агресора, бо порушення внутрішньополітичної єдності сьогодні працюватиме не на українські інтереси.

Натомість депутати від «ЄС» Волині вимагають від підконтрольних олігарху Ігорю Коломойському органів місцевої влади припинити атаки на п’ятого Президента Порошенка. Так вони відреагували на прийняте Луцькою міською радою звернення, в якій вимагається «ефективно розслідувати оприлюднені факти злочинної діяльності Петра Порошенка, Віктора Медведчука та інших осіб.»

«Європейська солідарність» Волині звертає увагу на те, що за ним стоїть «той самий Коломойський, який, згідно заяви міської влади Дніпра, не витратив жодної копійки на захист рідного міста і країни. Зате навіть під час війни – примудрився отримати від держави нафтопродукти по заниженій ціні з метою подальшого перепродажу та власного збагачення.»

І наголошують: «Очевидно, що спроби розпалити внутрішній конфлікт в Україні грають на руку лише зовнішньому ворогу – країні-агресору. Недарма в її інформаційному просторі так солодко смакують цю тему.

Варто також згадати, що Коломойський, якому в Україні влада всіляко допомагає уникати правосуддя за багатомільярдне пограбування «Приватбанку», і досі каналом «1+1» володіє на паях з Медведчуком. І від нього ж прийняв в управління своєї підконтрольної структури ту саму Трубу.

Зрештою, Коломойський перебуває під санкціями США, і була би велика користь, якби його видали Сполученим Штатам в обмін на партію «Стінгерів».»

Нагадаємо, адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що слова кума Путіна Віктора Медведчука про причетність Порошенка до незаконної схеми торгівля вугіллям та продажу трубопроводу не відповідають дійсності.

У Службі безпеки України натомість зазначили, що викликають Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Арсена Авакова та Максима Тимченка на допит у так званій «вугільній справі».

оренда квартири Львів

Новини