Спроба окупантів відвоювати позиції на Херсонщині успіху не мала – ОК «Південь»

Фото: ЗСУ

Відчайдушна спроба російських окупантів відновити втрачене положення в районі Миколаївки на Херсонщині, успіху не мала. Втрати ворога: 24 військових, танк Т-72, 4 152 мм гаубиці «Мста-Б», 4 одиниці броньованої та автомобільної техніки.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«На лінії зіткнення південного фронту обстановка динамічна та напружена.

Ворог потерпаючи від системних контратак наших підрозділів, підтягнув та розвантажує на залізниці, в 40 км від Херсону 27 БМП-1.

Відчайдушна спроба рашистів відновити втрачене положення в районі Миколаївки на Херсонщині, успіху не мала. Тоді по наших позиціях було нанесено 2 авіаційних удари. Без втрат. А внаслідок масованого обстрілу Нововоронцовки поранено 2 цивільних осіб.

Протягом дня Миколаїв обстріляно тричі: ранком – системами залпового вогню, вдень і ввечері – важкою ствольною артилерією. Пошкоджені 2 багатоповерхівки, 4 приватні будинки та господарські будівлі, уражені водопровід та газопровід, витоку газу і загрози населенню нема.

Внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула на місці, ще одну – госпіталізували. Але врятувати життя постраждалому не вдалося. Також відомо ще про двох поранених.

Під час вечірнього обстрілу обласного центру, снаряди влучили в складські промислові приміщення, виникла масштабна пожежа. Силами рятувальників вона ліквідована. Постраждалих нема.

Під час спроби здійснити повітряну розвідку на Миколаївщині влучно збитий черговий «Орлан-10» противника.

Загалом, за результатами виконання нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією Повітряних сил вогневих завдань та авіаударів, попередньо втрати ворога складають 24 рашисти, танк Т-72, 4 152 мм гаубиці «Мста-Б», 4 одиниці броньованої та автомобільної техніки.

У Чорному морі при виконанні завдань з блокування району, судноплавства і роботи портів, перебувають 2 ракетних і 5 великих десантних кораблів. Тим самим зберігається загроза і ракетних ударів, і висадки десанту.»

оренда квартири Львів

Новини