США навчають українських військових поводженню з гаубицями

Фото: Мілітарний

США розпочали навчання українських військових поводженню з гаубицями, які Сполучені Штати передають ЗСУ для боротьби з російським вторгненням.

Про це журналістам повідомив високопосадовий представник міністерства оборони США, пише «Європейська правда» з посиланням на CNN.

За словами чиновника, навчання проходять близько 50 українців у країні поза межами України. Чиновник не уточнив, в якій країні вони відбуваються.

«Це невелика кількість українців, трохи більше 50, вони будуть навчені поводженню з гаубицями, а потім зможуть повернутися в Україну та тренувати своїх колег», – сказав чиновник.

Крім того, він розповів, що до Європи вже прибули американські гаубичні снаряди для відправки в Україну.

В останньому пакеті допомоги на суму 800 мільйонів доларів США заявили, що відправлять загалом 40 000 гаубичних снарядів.

Нагадаємо, перший пакет військової допомоги США на 800 млн доларів оголосили у середині березня, наступний, також на 800 млн – 13 квітня. Зброя почала надходити за лічені дні після оголошення.

До другого пакету увійшли бронетранспортери, артилерійські системи, гелікоптери та безпілотники.

Сполучені Штати направлять більше артилерії в Україну, заявив журналістам у вівторок президент США Джо Байден після розмови з лідерами країн-союзників.

оренда квартири Львів

Новини