США ввели санкції проти п’ятьох китайських компаній за допомогу армії РФ

Фото: BBC

У США внесли п’ять китайських компаній до чорного списку за порушення санкцій – у Байдена вважають, що вони допомагали російським військовим і оборонним компаніям до і під час вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Financial Times, інформує Економічна правда.

Департамент торгівлі вніс такі китайські фірми Connec Electronic, King Pai Technology, Sinno Electronics, Winninc Electronic і World Jetta (HK) Logistics до такого переліку. Фактично, американським компаніям заборонено експортувати до компаній зі списку.

«Сьогоднішні дії посилають потужний сигнал юридичним і фізичним особам по всьому світу, що якщо вони прагнуть підтримати Росію, США їх відріжуть», – сказав Алан Естевес, заступник міністра торгівлі.

Протягом останніх двох місяців радник США з національної безпеки Джейк Салліван і міністр оборони Ллойд Остін попереджали своїх китайських колег, що Вашингтон вживатиме рішучих дій, якщо Китай надасть Росії будь-яке військове обладнання або допомогу. Представники США при цьому заявили, що немає доказів того, що Китай надав військову допомогу.

Міністерство торгівлі не звинувачує китайський уряд або військових у постачанні обладнання російській армії. «Ми не бачили, аби Китай постачав Росії військову техніку, або ж систематичного ухилення від санкцій», – сказав представник Білого дому.

Але рішення включити компанії до «чорного списку» підкреслило дедалі ширшу стурбованість зв’язками між Китаєм і Росією.

Нагадуємо, раніше міністерка фінансів США Джанет Єллен попередила про економічні та фінансові наслідки для Китаю та інших країн, які спробують допомогти РФ обійти санкції.

оренда квартири Львів

Новини