США заборонили імпорт золота з РФ і ввели санкції проти майже 100 росіян і компаній

Фото: Суспільне

Сполучені Штати у вівторок розширили санкції проти Росії, оголосивши про заборону імпорту російського золота та додавши до санкційного списку 70 юридичних і 29 фізичних осіб.

Про це заявили в Міністерстві фінансів США, пише «Європейська правда».

З моменту ухвалення рішення негайно забороняється ввезення до Сполучених Штатів золота російського виробництва за винятком дозволів, виданих Управлінням з контролю за іноземними активами, або у випадках, передбачених законом. Зазначається, що золото є найбільшим експортним товаром Росії, після енергоносіїв.

Санкції також стосуються 29 юридичних осіб, тісно пов’язаних із оборонним сектором Росії. Це, зокрема, корпорація «Ростех», яка займається широким колом розробок в оборонній, авіаційній і транспортній галузях, «Об’єднана авіабудівна компанія», «Туполєв», «КАПО-Автотранс», «КАПО-Жилбитсервіс», «Корпорація «Іркут», «Камаз» тощо.

Під обмеження потрапили також російські компанії та організації, що беруть участь у війні проти України, – «Союз добровольцев Донбасса» та 16 його членів, зокрема Александр Бородай і Андрєй Пінчук, «Державний льотно-випробувальний центр імені Чкалова», приватні військові компанії «РСБ-Групп» та її директор Олег Крініцин.

До санкційного переліку також було включено сім членів самопроголошених угруповань «ЛДНР»: нового «главу уряду ДНР» Віталія Хоценка, його «попередника» Александра Ананченка, «заступників» Татьяну Переверзєву, Владіміра Антонова, Владіміра Єжикова, Юрія Готвіна, Анну Тодорову.

Санкції передбачають замороження активів і власності підсанкційних осіб на території США, а також заборону на фінансові операції за їхньої участі.

Нагадаємо, у перший день саміту «Великої сімки» в неділю Британія, Канада, США і Японія анонсували заборону на імпорт російського золота.

Канада в понеділок оголосила про запровадження додаткових санкцій проти фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із оборонним сектором Росії та Білорусі.

оренда квартири Львів

Новини