Стабілізація на фронті означає, що росіян зупинили, – військовий Влад Якушев

Фото: ЗСУ

Заяву Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про стабілізацію на фронті слід розуміти, як те, що ми росіян зупинили. Так вважає письменник і командир розвідвзводу морської піхоти ЗСУ Влад Якушев, який отримав поранення і зараз перебуває у Львові.

Свою думку він висловив в ефірі «Першого Західного».

За його словами, інтенсивність вогню зі сторони ворога зараз значно впала. І це не через оперативну паузу, а через виснаження і втрати.

«Я постійно зідзвонююсь із своїми колегами і перепитую, як у них справи, то, якщо ще місяць тому, на 100 їхніх снарядів був один наш, то зараз, якщо не так само, то ми, може, і більше «насипаємо». Тобто відчулось, що прийшла зброя. При чому, прийшла зброя високоточна», – говорить Влад Якушев.

Він вважає, що єдине, чим ворог зараз може похизуватись – це тим, що вийшов на околицю Покровська і там пробує якось закріпитись.

«Але якщо спочатку фронт був 2800 км, то тепер вони його скоротили до 100 км і в них успіх на 10-12 км. Ми їх зупинили, вони спантеличені. Вони змушені щось змінювати. Попередня тактика вже не приносить результату», – говорить військовий.

За його словами, зараз почалась робота по знищенню ворожих тилових баз і центрів управління.

«Наступне: ми починаємо знищувати ППО. Якщо воно буде знищене – значить більш активно буде працювати наша авіація. Якщо буде працювати авіація , то це передумови до наступу», – вважає Влад Якушев.

Він не береться прогнозувати дати наступу, але на його погляд, ми до цього готові.

«Наступ – це складна історія і це не тільки підготувати війська, які підуть вперед. Треба підготувати тили, які підійдуть далі, треба підготувати резерви. І я думаю, що те, що наше військове керівництво не поспішає – воно правильно робить, бо ми не маємо права на помилку», – вважає Влад Якушев.

Тому щодо обстрілів Антонівського мосту у Херсоні, він не впевнений, що стоїть мета його знищити.

«По-перше, біля нього знищили об’єкт. Можливо, фрагменти боєприпасів пошкодили міст. А можливо, це була пристрілка, щоб зрозуміти можемо ми його знищити чи ні», – розмірковує Якушев.  Він сумнівається, чи доцільно є зараз розбивати такий міст, оскільки українська армія не збирається зупинятись перед цим мостом, а навпаки, збирається йти далі, щоб звільняти наші міста.

На питання журналістки про можливий наступ на Крим – він відповів, що вважає, що для України наразі це неактуально, оскільки для цього потрібні величезні ресурси. На його думку, зараз треба максимально знищити сухопутні війська росіян.

«Як на мене, краще переключатись на утворення котлів на Донбасі, на Луганщині, Харківщині. Якщо би зараз звільнились наші сили і ми їх перекинули на Харківщину – там би ворог зазнав нищівної поразки. Такі перемоги були би швидшими, ніж Крим. Це би підсилило моральний дух нашої армії», – вважає військовий.

Також кілька таких успіхів показали би заходу, що ми реально можемо перемогти у цій війні і це могло б активізувати надання нам військової допомоги.

оренда квартири Львів

Новини