Співвідношення артилерії – 10 до 1: в ОП хочуть почути від учасників «Рамштайну», коли чекати зброю

Фото: BBC

Україна хоче почути від країн-учасників Рамшайну, які 15 червня зустрічаються у Брюсселі, коли чекати зброю, так необхідна для захисту від російської армії, яка зараз має подекуди десятикратну перевагу в артилерії.

Про це у Twitter написав радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

«Співвідношення російської до української артилерії на окремих ділянках – 10 до 1. Лінія фронту – понад 1000 км. Кожного дня отримую повідомлення від захисників: «Ми тримаємося, стоїмо, просто скажіть, коли чекати зброю?».

Адресую це питання учасникам «Рамштайну». Брюссель, чекаємо на рішення».

Нагадаємо, 15 червня у Брюсселі відбудеться зустріч Контактної групи міністрів оборони.з питань оборони України. Це – так званий «Рамштайн-3».

13 червня Михайло Подоляк заявив, що Україні для паритету у зброї з РФ потрібні тисяча гаубиць калібру 155 мм, триста реактивних систем залпового вогню, пів тисячі танків, дві тисячі одиниць бронетехніки і тисяча дронів.

9 червня британська газета «The Independent», якою володіє росіянин Олександр Лебедєв, написала, що ЗС Росії перевершують ЗС України в артилерії у співвідношенні 20:1, в боєприпасах – 40:1, у дальності бою – 12:1.

оренда квартири Львів

Новини