Сєвєродонецьк: ЗСУ в «складній оборонній позиції, бої на околицях» – керівник ВЦА

Фото: Українська правда

Українські сили перебувають у «складній оборонній позиції» в Сєвєродонецьку, бої тривають на околицях міста, найзапекліші – в районі автовокзалу та готелю «Мир».

Про це заявив керівник військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк, якого цитує CNN, повідомляє Українська правда.

«Справжня битва – в районі головного автовокзалу… Наші військові перебувають у жорсткій оборонній позиції. Місто постійно зазнає обстрілів. Гуманітарний штаб, який знаходиться в місті, сьогодні практично знерухомлений, тому що пересуватися містом небезпечно, робота штабу припинена».

Одні з найзапекліших боїв велися навколо готелю «Мир» на околиці міста.

Зазначається, що в місті не працює мобільний зв’язок та відключено електрику. У місті близько шести-семи колодязів, і «вкрай небезпечно, що щойно люди зберуться по воду, там почнеться обстріл».

Стрюк, однак, висловив певну впевненість у тому, що місто зможе протриматися з деякими обмеженими запасами. Наразі ще є можливості для доставки вантажів, але це «вкрай складно». Евакуація дуже небезпечна, пріоритет – для поранених. У місті доступний лише початковий рівень медичної допомоги.

оренда квартири Львів

Новини