Тіла вбитих у Ірпені передали на експертизу для суду в Гаазі

Фото: Vikna.tv

Поліція завершила всі необхідні слідчі дії в Ірпені щодо фіксації воєнних злочинів РФ, і передала на експертизу тіла 269 загиблих місцевих жителів. Окремий кейс стосовно ЖК Rich Town готовий для передання до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Про це заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Сергій Пантелеєв, повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«Наразі ми оглянули 269 тіл загиблих жителів Ірпеня. Їх передано для проведення відповідних судових експертиз і встановлення причин загибелі. Надалі їх буде передано родичам для поховання».

Оглянуто сім місць розстрілу цивільних військовослужбовцями РФ… Встановлено й допитано 117 громадян, які на момент активної фази збройної агресії залишилися на території Ірпеня.

Також, за його словами, поліцейські оглянули житлові квартали, приватні будинки та магазини, де певний час дислокувалися, ночували й мародерствували військовослужбовці РФ.

Крім того, як розповів Пантелеєв, поліція відпрацювала для передання матеріалів до Міжнародного кримінального суду (МКС) один із кейсів – щодо обстрілу військовослужбовцями РФ житлового комплексу Rich Town.

Нагадаємо, 28 березня стало відомо про звільнення Ірпеня від російських загарбників.

оренда квартири Львів

Новини