Цьогорічний Нацвідбір на Євробачення – особливий, – Галина Гузьо

Фото: kissfm

В Україні стартував Нацвідбір на Євробачення-2023.  Цього року він буде особливим, бо передовсім розпочався швидше, ніж зазвичай. До 15 жовтня триватиме відбір заявок від музикантів, а вже в грудні ми знатимемо, хто представлятиме Україну на пісенному конкурсі в 2023 році у Великій Британії.

Про зміни і новації в українському відборі в ефірі «Першого Західного» розповіла промоменеджерка артистів Галина Гузьо.

За її словами, новим буде цього року і генпродюсер українського конкурсу. Ним став музикант і автор проєкту Pianoбой Дмитро Шуров.

«Особисто я рада цій новині, бо це дуже професійний музикант, зі смаком, «в темі». І я думаю, що він достойно проконтролює наш цьогорічний відбір», – сказала Галина Гузьо.

Серед новацій цьогоріч і те, що журі фіналу Нацвідбору, і національного журі для міжнародного конкурсу Євробачення визначатимуть самі глядачі за допомогою онлайн-голосування.

«Мені цікаво з кого глядачі будуть обирати. Чи «Суспільне» оголосить десятку, чи shortlist?  Чи дозволять самим людям назвати тих, кого вони хочуть бачити. Це ще загадка. Як вплине? Побачимо ближче до жовтня», – говорить Галина Гузьо.

Але вона підкреслює, що Національний відбір на Євробачення є знаковим для України, оскільки музикантам достатньо було потрапити на Нацвідбір, щоб прославитись. Національне Євробачення відкрило багато імен.

«Якщо ми проаналізуємо, як голосували глядачі і професійне журі, то часто голос народу трішечки відкориговував ситуацію. Зазвичай на Євробачення їхав той, кого обирав народ. Тому я дуже надіюсь, що українці оберуть і «класних» членів журі і допоможуть обрати найдостойнішого представника», – додає експертка. Вона прогнозує, що кількість учасників цього року буде великою. Свої висновки вона робить з того факту, що останнім часом з’явилась дуже велика кількість нових пісень.

Нововведенням цьогорічного конкурсу є і те, що мова представлених на конкурс пісень, може бути будь-яка, крім мови держави-агресора.

«Нарешті на 31-ому році незалежності України, з піврічною повномасштабною війною, понад 8-річною страшною війною на території України, ми почали називати речі своїми іменами. Але думаю, що пісня буде українською мовою тому, що інтерес  світу до України ще довго не згасатиме.  І так зараз Kalush Orchestra є музичними, культурними, політичними дипломатами,послами всій Європі, щоб про нас не забували, пам’ятали, щоб людина, яка чує українську пісню, не забувала, що у нас йде страшна війна», – вважає Галина Гузьо.

Нагадаємо, що попри перемогу  у цьогорічному конкурсі Євробачення українського гурту Kalush Orchestra, наступний конкурс відбудеться у Великобританії. Перенести проведення конкурсу  Європейська мовна спілка вирішила з міркувань безпеки прийняла.

оренда квартири Львів

Новини