Ця війна має кілька феноменів, – Сергій Грабський

Фото: ЗСУ

Військова майстерність української армії та жорстокість російського війська щодо цивільного населення України стали феноменами цієї війни. Так вважає військовий експерт Сергій Грабський.

Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

На його думку, передовсім несподіванкою і феноменом цієї війни стала майстерність українських військових. Вперше в історії  військового мистецтва Україна, яка не має військово-морського флоту знищила флагман противника. І внаслідок ретельно спланованих дій, примусила ворога відступити з західної акваторії Чорного моря.

Іншим феноменом експерт називає тотальний злочин росіян проти цивільного населення.

«В історії людської цивілізації ще не було такого випадку, щоб країна піддавалась ударам крилатих ракет та інших засобів ураження протягом 10 місяців. Росіяни розповідають про НАТівські удари по Югославії, але ці удари тривали менше одного місяця і вони були вибірково точковими. Тут ми маємо тотальний злочин», – вважає Сергій Грабський.

Феноменом він називає також і загалом цю воєнну авантюру, яку затіяла кремлівська влада до України.

«Я до останнього не міг повірити, що з наявним комплектом військ, озброєння, бойової техніки, противник наважиться на таке вторгнення, яке ми отримали. І це є також злочин проти того населення, яке поки населяє територію РФ», – сказав експерт.

оренда квартири Львів

Новини